Thursday, 11 February 2016

Cara Buat Blog

Assalamualaikum , Meh nak tanya. Siapa yang teringin nak buat blog tapi tak reti ?

Ramai nak buat blog tapi tak tahu cara . Setengah pelajar universiti kena buat blog sebab markah untuk subjek tertentu . Kat upsi ada kena ambik subjek teknologi maklumat n kena buat blog , aku dah ada blog senang sikit , tahu dah cara-cara . Ada yang memang buta i.t tak tahu langsung buat , so aku tolong la , buatkan untuknya , Tak kenal pun tuannya , kenal kut whatsapp jek , tapi niat aku nak tolong kan , jadi aku tolong le sehabis baik . hehe .

Haha, Ok , Maaf atas tu tiada kaitan , saja nak cerita .

Meh sis nak habaq .Senaang je nak buat blog ni , tapi tang nak decorate blog tu baru kena ambik masa sikit . So korang belajar yang basic dulu key .

Hmm.. sedih gila sebab dulu pernah  buat entry " cara nak buat blog" tapi sayang sekali , entry tu sis delete atas sebab tertentu . huh , Rasa rugi pulak delete entry tu . hahaha . sokeylah . Benda yang lepas jangan dikenang en.

Disebabkan malas nak type , awak bukaklah link ni ye , http://www.rossaimi.com/2015/05/cara-buat-blogspot-sendiri.html  Cuba hadam elok-elok , Lepastu try buat. Cuba dan cuba inshaAllah jadi punya , Jaangan give up keyh . Tak paham apa-apa tanya je , Takpun cuba guna Mr.Google . Semua garenti ada. :D

OK . Love u , Maaf salah silap . :*






No comments:

Post a Comment