Monday, 25 January 2016

Dialah Sahabatku dunia juga akhirat

Pernah tak korang rasa jealous tengok member rapat korang , rapat dengan orrang lain?  Tak kira la member korang tu perempuan ke , laki ke , confirm ada kan ? Haa . Sudah semestinya ada right?  elele. Takyah tipu .

Haa . Same goes to me . Aku pun pernah camtu, tapi sekarang dah masuk umo 20 , banyak benda yang kena fikir . Banyak benda yang lebih perlu untuk difikirkan. So tak perlu berfikir .   hehe

Dah masuk u,  bijaklah dalam setiap tindakan . Benda camni takyah la buat hati makin sedih guys. Sadokan hati tu . Jealous tu peerkara biasa..Selagi mana kita ada Allah,  letakkan pengharapan tu pada Allah . Allah akan hadirkan kita sahabat yang lebih baik .

Sebenarnya kan  , Allah dah hadirkan kita teman yang baik  di sekeliling,  cuma kita je yang perlu bijak menilai dan memilih mana  yang sahabat terbaik . Allahu.

Guys . Nak berkawan,  kawanlah dengan semua orang,  tapi pilihlah kawan yang mendekatkan kamu dengan Allah . Masa tu barulah kita tahu ukhuwah yang sebenarnya . 😊

Dalam bersahabat aku tahu banyak ragam,  banyak cerita, 
Tapi ukhuwah kita ini bukan sekadar cerita di dunia, 
Tapi ukhuwah ini kita akan  ukirkan di syurga bersama . 😘☺

Terima Kasih sahabat yang aku sayangi sentiasa.

Salam Ukhuwah -irasyahira-

No comments:

Post a Comment