Tuesday, 11 August 2015

Shoutout birthdayy for my Kakak.  18.8.1994

Happy turning 21 Kakak . Wwuu.. 21 dah kakak aku sorang ni  . Kejap masa berlalu. Tup-tup 21 tahun dah hidup . I love you so much kakak .

Nilah kakak aku yang aku sayang dunia dan akhirat .

Kakak hidap cylibral palsy , lemas masa lahir , jadi disebabkan itu beliau adalah seorang Orang Kurang Upaya , OKU,takleh jalan.

Sudah tentunya ahli syurga right! 

Mungkin ujian untuk kami sekeluarga mempunyai orang istimewa dalam keluarga , tapi kami redha dan pasrah kerana ini ketentuan ilahi .
Anugerah tuhan untuk kami !
Ya , sudah semestinya kami mampu hadapi! 

Kakak pun cam kita jugak perangai , ada mood marah , mood ngada-ngada , mood shopping , buat makan-makan kat rumah ke , mood spoil kan org, n so on kekadang sampai pening kepala melayan . *Tapi sokeyla kan she's special

Kalau bab marah,  duhh , scary gak la , hahaha . Beliau punya melaung and aku sendiri pernah jgk la kena tendang dan ditumbuk oleh beliau *bukan sakit sangat pun . Hahaha . Biasa adik beradik, gaduh-gaduh sayangg gituw. 😘

Hah , kalo nak tahu bukan kita yang normal je feel ukhuwah bersama bestfriend , she also ada kawan rapat sendiri . Kawan kakak ni dah umur 26 dah nama Fairuz , takleh jalan gak , diorang punyaa kontak jiwa (firasat) tu mashaAllah, istimewa sangat ( mungkin Allah hadirkan untuk orang istimewa ) . Time rindu mereka otp . Then jumpa . Biasanya family Fairuz bwk dtg rumah atau kitorang bawak kakak gi rumah depa . Masing-masing selalu bawak hadiah kalau jumpa.

Allah . Terharu sangat persahabatan mereka.

Mereka pun nak jugak kehidupan cam kita pergi sana sini , so selagi kita boleh tunaikan permintaan mereka , kita cuba tunaikan . 😊 .

And u know, masa tunggu result upu haritu pun , beliaulah yang paling cuak sekali . Tunggu dengan penuh debaran . Masa aku nangis ( nangis sebab berdebar sangat ) and she said "hok Allah semo ni , kalu Allah bagi gak , Allah bagi , kalu Allah tak wi gak takpola,sabarla ,ado lah rezeki kut lain "

mean( Ni semua Allah yang punya ,kalau ada rezeki dpt lah , kalau takde rezeki sabar je, ada lah tu rezeki kat lain )

And my tears fall down runningly!
She's the one who always remind me of  Allah . hmm .

Tq Allah hadirkan kakak .
Tempat kitorang kumpul pahala banyak-banyak .

Moga kakak dalam lindungan Allah selalu . Sihat always . Panjang umor . Murah rezeki .
And .. the last one , nanti kat akhirat , kakak tariklah keluarga kakak sekali masuk syurga ya . 😘 sayang kakak sangat-sangat-sangat .

Allah  . Ujian yang kau berikan kepada kami hanya sedikit jika ingin dibandingkan dengan insan yang lain .
Ya , kau bungkusnya dengan masalah tetapi didalamnya terselit seribu satu hikmah dan barakah .

-------------------------------------

Alhamdulillah . Done tumbangkan dua ekor kambing celebrate birthday kakak n solat hajat aku nak pi belajar ..

Tq Guys yang datang kat homestay celebrate birthday kakak . .

Sayang semuaaaa . 😘 

No comments:

Post a Comment