Monday, 16 March 2015

PMGKEL'15

Assalamualaikum .

Hai stalker :D

Alhamdulillah . 5-7 Mac 2015 dapat  gak aku join program Perkampungan Menara Gading Kelantan  2015 bertempat di Wisma Al-Hikmah .

Tahun lepas aku nak join dah sebenarnya program ni , tapi disebabkan kekangan masa  so aku postponed dulu .

I don’t know nak describe macam mana  feeling join program ni .
Memang Havoc habis !
Suka , teruja semua ada .

Walaupun tak ramai , Alhamdulillah , program ni tetap berjalan dengan jaya .

Tahun ni yang paling sikit join , yang daftar 80 orang yang pergi hanya 30 , huh !
So sad L

Tapi walaupun sikit , dengan semangat fasilitator abang Rafiz , Kak Ana , Kak Ain , Abang saif , kak Nida , Kak Atika , abang Syah, abang Huzaifah dan semua penggerak-penggerak PPIK ( Persatuan Pelajar Islam Kelantan ), program ni tetap terbaik . Modul semua mantap . Tahniah penggerak-penggerak semua !

Memang mula-mula datang rasa tak masuk dengan jiwa , no feeling pun  sebab  tak ramai tapi lepas follow program , tajdid niat , Alhamdulillah , semangat  datang kembali .

Paling suka part Dewan Parlimen .
 Dekat sini boleh gain Keyakinan untuk berhujah  !
Mematikan pendapat pembangkang  dengan idea yang mantap !
* Mula –mula nak start semua hambar , ye la kan , first time nak debate , lepas akak-akak dan abang-abang fesi tunjukkan caranya , baru la start riuh seperti  dalam dewan parlimen. Haha . tak sempat nak berhujah dengan panjang . Masa mencemburui . So sad L ( lenkali buat la lama sikit J )
Banyak modul yang ada seperti Belon War Game , Universiti  Idaman , Radio Rosak , Kerjasama dalam pasukan and so on .

Yang pasti semua berkait rapat untuk kita sebagai  bakal mahasiswa untuk
- membina Keyakinan ,
- membina Ukhuwah ,
- Membina Kekuatan jati diri ,
- bersifat mahasiswa bitara ,
- hidup biar  berjasa  dan lain-lain.

Alhamdulillah , tak sia-sia join PMGKEL’15 tahun ni . Dapat bina ukhuwah dengan semua , dapat bina keyakinan ! Yang penting , akan berjasa keepada masyarakat suatu  hari nanti ! INSHAALLAH
J

Ok lah , tu saja dari Sheyra . Team PMGKEL  memang AWESOME ! 














No comments:

Post a Comment