Wednesday, 11 March 2015

PART 2

Bersambung cerita di Arab Mikro ~


Okey , duk kat sana aku ingat kan ramai je geng Stam sebab semua nampak matured.
Tanya orang tu ,tanya orang ni , umur beraapa , rupanya huh ,  semuanya junior . Yang aku ingat form 6,  rupanya form1 , tapi seriously memang  semua matured .

 Tapi bila tahu perangai sorang-sorang , ahaha , ok baiklah beliau masih keanak-anakan . kihkih , * gelak jahat *

Duk sana 2-3 hari kenal gitu-gitu je , cakap pun tak banyak , sebab tak kenal sangat kan . =.=

Bila nak masuk minggu 2 tu baru rasa  ukhuwah bersama mereka . Serious memang happy dapat adik-adik yang gila-gila , kawan yang sporting ni . Masa ni baru start rapat dengan Hanis , Pqah n adik-adik .Baru  nak mix .katakan  aha.

( cerita berkenalan dengan mereka )

______________________________________________________________________

( Cerita dalam kelas )


Kelas Stam ada berapa orang je
( BANAT )
- Aku
-Hanis
-Syafiqah
-Kak Marhaini

( BANIN )
- Ardi
- Syahril
- Salam
- Fitri

Minggu pertama hari pertama , kedua , ketiga gitu  Ust Ros yang mengajar . Kami semua ikutilah pembelajaran bersama ust Rosdi dalam kelas , Pada satu hari tu , Ust Ros suruh sorang ni mengajar , nak kata ustaz nampak tak ustaz  sbb nampak still  muda, tapi kitorang yang perempuan terpaksa akui beliau Ustaz , sebab boleh mengajar kitorang , so perlu yakin beliau ada pangkat Ustaz . Kitorang anggarkan dalam 20an lah . Nak tanya umur masa tu tak tergamak , malu -malu semua , aha. Nama pun tak kenal, masa  mula-mula ustaz ni mengajar , lepas pada tu baru tahu nama Ust ni, Hilmi .

So , ingatkan hari tu je Ustaz Hilmi mengajar , keesokkan hari tu , bila masuk kelas Ustaz Hilmi yang mengajar kitorang , maka mulalah menuntut ilmu dengan beliau . Sepanjang duk sana memang kebanyakan kelas Ustaz Hilmi lah yang mengajar .

Tertanya-tanya jugak , kenapa kelas lain pun semua ustaz muda-muda . Nthen , persoalan tu terjawab bila si Aisyah ( si kecik ) bgtau yang Ustaz Rosdi ambil dak-dak kelas tahun lepas , yang 10 bulan belajar kat sana . Ust Ros ambik training diorang mengajar, So , baru aku paham kenapa semua muda . Tapi muda -muda pun , anggaran aku sekitar 20 an lah .

Tapi ..... persepsi aku salah . Memang muda betul-betul semua . ahaha ,Rupanya kebanyakan junior yang mengajar ! Fuhh , aku respect lah diorang dapat mengajar dengan baik .
 Ada yang umur 16/ 17/18/20 . Dah jadi mudarris dah , dah boleh mengajar orang len dengan baik , Aku RESPECT !


So , tak ingat masa bila n siapa tanya , rupa-rupanya , Ustaz yang mengajar kelas kitorang pun memang muda !  SAMA  UMUR !  wahh , ni terkejut , aha . Semua unexpected yang ustaz Hilmi sama umur je .

Bila ada orang bertanya ustaz hilmi, yeke beliau umur 18 , Beliau jawab "ya " , pastu beliau tanya kitorang balik , " semua ni umur berapa "

Start lah sesi  bertaaruf sikit , ahaha . 

Maka berkenal-kenal lah dengan  Ustaz Hilmi dan geng Kelas Stam .:D




Nak belanja gambar sikit 



No comments:

Post a Comment